• A tavaszi nagytakarítás
  2016. FEBRUÁR 02.

  A tavaszi nagytakarítás

  A tavaszi nagytakarítás közeledtével Ön is retteg az ablaktisztítás feladatától? Ettől a „piszkos munkától”, melynek végén kívül-belül csillognia mindennek, még a nyílászáróknak is? A megfelelő felszerelés és egy házilag elkészíthető ablaktisztítószer segítségével meglepően könnyen, gyorsan és kellemesen elvégezhető ez a házimunka is.

  Az ablaktisztítás praktikája tavasszal

  Az ablaktisztítást ne vakító napsütésben végezzük! Kissé borult időben ugyanis az ablaktisztító fokozatosabban szárad.


  A mosás-törlés módszere

  Fújjunk az üvegfelületre az ablaktisztítónkból. A mosás és törlés folyamata tulajdonképpen egy lépésben történik. Papírtörlő helyett, amely csíkot hagy maga után, gyűrjünk össze régi újságpapírt az üveg letörléséhez. Az újságpapír másik előnye, hogy láthatatlan portaszító réteget képez az üvegen. (Régebbi újságot használjunk, mivel azon már megszáradt a nyomdafesték.) Gumikesztyűben dolgozzunk, hogy az újságpapírról nekerüljön a kezünkre tinta.


  A különösen piszkos ablakok tisztításához használjunk tengeri szivacsot és vödröt. A csöpögés megakadályozása érdekében mindig felülről lefelé haladjunk, és az ablakkeretről mindig töröljük le a tisztítószert, hogy ne okozzon kárt a fában.


  Vannak háziasszonyok, akik inkább szarvasbőrrel vagy mikro-szálas kendővel szeretik szárazra törölni az üveget. Egy dologra figyeljünk: a kendő ne szöszölődjön.


  Tipp: A belső ablakfelületeket vízszintes irányban, a külsőket függőlegesen tisztítsuk. Hogy miért? Ha véletlenül csíkosan szárad a felület, tudni fogjuk, hogy kívül vagy belül kell újra áttörölni! 


  A kültéri ablakok tisztítása nem csak az üvegfelületekről szól


  Az ablakok kültéri oldalának tisztításához használjunkegy locsolócső végére rögzített szórófejes flakont (amelyet növényvédő szer permetezéshez szoktunk használni), töltsük meg a házi tisztítószerrel, és kezdődhet az ablaktisztítás.

  A nehezen elérhető ablakok esetében egy hosszabbító nyélre csatlakoztassunk gumis ablaklehúzót, amivel megkönnyíthetjük az üveg szárazra törlését. Először nedvesítsük meg az eszközt, és használat közben törölközővel gyakran húzzuk le róla a folyadékot.

  Távolítsuk el a szúnyogvédő hálókat, és óvatosan takarítsuk meg őket, végül a kerti slaggal öblítsük le!Ne felejtsük szivaccsal megtisztítani az ablakpárkányokat és a külső kereteket sem, majd ezeket is csapassuk le a kerti locsolóval. A szárításhoz régi pólót vagy textilpelenkát használhatunk.
  A nehezen tisztítható sarkokat puha ecsettel tisztíthatjuk. A kemény víz száradása miatt az üvegen maradt foltokat hígítatlan háztartási ecettel vagy alkohollal távolítsuk el. A felületeken esetlegesen keletkező karcolásokat fogkrémmel óvatosan polírozzuk le.

  Az ablaktisztítás rejtelmei ezzel még nem érnek véget, de a fenti ötleteket követve időt takaríthatunk meg és kiváló eredményt érhetünk el. Űzzük el a téli állottságot a tiszta ablakok illatával, és élvezzük a tavaszi rügyek szívmelengető látványát!

Ismerj meg minket

a cleaneco bemutatkozik

Cégünk célja, hogy a tisztítószereket természetes alapanyagok hozzáadásával, környezetbarát és korszerű eljárásokkal, az Európai Unió szakmai előírásainak megfelelően a termék előállítástól a palackozáson és a címkézésen át döntően emberi erőforrás alkalmazásával hozzuk létre.

Találd meg a legközelebbi üzletet

boltkereső

Már több mint 220 üzletben kaphatóak a Cleaneco termékei, keresd meg a hozzád legközelebb eső üzletet.


Ugrás az oldal tetejére