• [ÖKONYHA] – padlótisztítási gyorstalpaló környezettudatos háziasszonyoknak
  2017. AUGUSZTUS 07.

  [ÖKONYHA] – padlótisztítási gyorstalpaló környezettudatos háziasszonyoknak

  Tudtátok, hogy a takarításnak is van világnapja (szeptember 3. hétvégéjén szervezik meg)? Hát bizony van. Még 1992-ben az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) hirdette meg először. Jelmondatuk ez volt: "Gondolkodj világméretben és cselekedj otthon".
  ​Hadarik Rita, gasztro blogger cikkét olvashatjátok az alábbiakban.

  Bevallom, én nem vagyok az a mindenpercbencsiszitálokvalamit típusú háziasszony, ennek ellenére szeretem rendben és tisztán tartani a környezetem.

  A mindennapos szennyeződések mellett nálam bizony sokszor több kosz keletkezik a lakás különféle pontjain. A konyhában főzök – és nem csak a családnak, hanem az ügyfeleim megrendelésére is. Akkor is főzök, ha nem vagyok éhes :-) A konyhapult, a szekrény, a padló hagy ilyenkor némi kivetnivalót maga után annak ellenére is, hogy igyekszem nagyon odafigyelni a rendezett munkára. Amikor a gyerekek is otthon vannak, ők is meg-megjelennek a konyhában, nyílik a hűtőajtó, ki- és lecseppen ez meg az a padlóra. Na de ilyen a popszakma. Imádom!

  A fotózásokhoz a lakás más pontjára viszem a lefőzött ételeket, kellékeket és a kreatívkodás hevében gyakran nem veszem észre, mi vár rám majd a művészi munka után. Természetesen a takarítás.


  Mivel az egészségtudatosság szövi át az életem és az ételeim is, nem kérdés, hogy a takarítás során is arra törekszem, hogy minimálisra vagy akár zéróra csökkentsem a káros-anyag használatot.

  • A mindennapos rutinmunka során számomra a legnagyobb segítség a Cleaneco termékcsalád. Személyes nagy kedvencem a Cleaneco Általános felület fertőtlenítő. Ha sietnem kell, ezzel az egy termékkel megtisztíthatom a vizes blokkokat, a hűtőt, a mikrót, de még a konyhapadlót is felmoshatom. Klór - és aldehid mentes, baktérium - és gombaölő, ráadásul pompás citrusos illatot hagy maga után a konyhában. Csak megsúgom, ezzel a kis csodaszerrel még a páraelszívót is lehet tisztítani, természetesen akkor, amikor még nem kövesedett rá a zsír.

  TIPPEM: Legyél rendszerezett a takarításban is. Ne várd meg, amíg romokban áll a ház.

  A lakásunkban amúgy van parketta, laminált padló, linóleum, és járólap is. A hétköznapi felmosások alkalmával nálam a Cleaneco Organikus felmosószer vált be, hiszen mindegyik felületen bevethető. Nem szeretek százféle tisztítószert otthon tartani, kifejezetten kedvelem az univerzális megoldásokat. Ennek a tisztítószernek nagyon magas a növényi alkohol tartalma, ezért hatékonyan tisztít. Mivel gyorsan párolog is, csík-, és foltmentesen szárad. Engem mondjuk a narancsolajos illatával vett le végleg a lábamról, de kétség kívül nagyon sokoldalú, organikus segítőtársról van szó. Én bútor tisztításra is szoktam még használni.

  Ha ez a két termék ott lapul a tisztítószeres polcodon, akkor már sok meglepetés nem érhet.

  • Persze velem is előfordul, hogy nagytakarítok. A parketta és a laminált padló tisztítására a Cleaneco Viaszos padlótisztítószert ajánlja a cég. Amellett, hogy tartós, selymes fényt biztosít, csúszásmentes is a végeredmény. Nálunk ez lényeges, mert a fiúk többnyire még futva-sietve közlekednek, és nem egyszer volt már sírás korábban az esések miatt. Ennek a tisztítószernek az alapja a carambola – csillagnövény – leveléből sajtolt organikus viasz. Az illata ennek is 10 pontos.


  • Bár a családi ház, terasszal projekt még várat magára nálunk, édesanyámat meg fogom lepni egy Cleaneco Greslap tisztítószerrel, mert annak meg ő venné nagy hasznát. Ez ugyan is direkt mészkő-bázisú, vagy kezeletlen, lyukacsos szerkezetű felületek tisztítására lett kifejlesztve.

  Imádom, hogy nem kell veszélyes vegyszerekkel terhelnem a lakásunkat, és magunkat. Ezek a termékek mind organikusak, 100 %-ban lebomlanak, és hipoallergén illatanyagokkal készülnek. Képzeljétek, magyar cég gyártja őket, napelemes és esővíz technológiával!!! 

  Hamarosan részletesebben is beszámolok a tapasztalataimról. Addig is, ha vannak kérdéseitek a padlótisztítással kapcsolatosan, írjátok meg a hadarik.rita@levelcenter.hu címre.

  Forrás

Ismerj meg minket

a cleaneco bemutatkozik

Cégünk célja, hogy a tisztítószereket természetes alapanyagok hozzáadásával, környezetbarát és korszerű eljárásokkal, az Európai Unió szakmai előírásainak megfelelően a termék előállítástól a palackozáson és a címkézésen át döntően emberi erőforrás alkalmazásával hozzuk létre.

Találd meg a legközelebbi üzletet

boltkereső

Már több mint 220 üzletben kaphatóak a Cleaneco termékei, keresd meg a hozzád legközelebb eső üzletet.


Ugrás az oldal tetejére